Gezgintur // Ankara Çıkışlı Turlar

Bilce Gezgin Turizm Seyahat Acentası
0312 425 44 25 - [email protected]

ANKARA ÇIKIŞLI 7 GECE BALKAN TURU - AJET HAVA YOLLARI İLE SJJ-SJJ

Ajet Hy ile Buyuk Balkan Turu 6 Ulke Ankara Vizesiz -SJJ-SJJ
  • AJET HAVA YOLLARI İLE
  • EKSTRA TUR YOK – HERŞEY DAHİL
  • ANKARA'DAN DİREKT UÇUŞ
  • KOSOVALI PROGRAM
  • MAKEDON GECESİ VE BOŞNAK KÖFTESİ DAHİL
  • 200€ ÖN ÖDEME İLE KAYIT İMKANI

ANKARA Hareket  

Ajet ile Büyük Balkan Turu 6 ÜLKE VİZESİZ

AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞ
7 Gece 8 Gün - 4* Oteller – Akşam Yemekleri Dahil

EKSTRA TUR YOK – HERŞEY DAHİL !!!! KOSOVALI PROGRAM
Yöresel Restoranlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi DAHİL!!
Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların,

Buluşma Noktasında Balkanların Kalbine Yolculuk

Tarih ve Medeniyetlerin Buluşma Noktası.
Bosna Hersek – Sırbistan – Makedonya – Kosova - Arnavutluk –Karadağ

6 ÜLKE

200€ ÖN ÖDEME İLE KAYDINI TAMAMLA KALANI TURDAN 35 GÜN ÖNCE ÖDE !!!

Program’ın Ayrıcalıklarından sadece bazıları
* Ajet Hava Yolları tarifeli seferi ile aktarmasız direkt uçuş.
* Kosova dahil 6 Ülke imkanı
* 2 Akşam Yöresel Restoranlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi
* Profesyonel Rehber kadrosu ile tam donanımlı tur imkanı
* Adım adım tüm Balkan Coğrafyasını gezme imkanı
* Otellerde veya Restoranlarda Akşam yemekleri
* Kosova turu dahil
* Profesyonel Turizm paketli otobüsler ile tur süresince ulaşım
* Balkanların en gözde yerlerinden Sveti Naum turu dahil
* Enfes güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu dahil
* Blagaj turu dahil
* Vrelo Bosne turu dahil


 


Tur Hareket Tarihleri :

4 Temmuz / 11 Temmuz / 18 Temmuz / 25 Temmuz / 1 Ağustos / 8 Ağustos / 15 Ağustos / 22 Ağustos / 29 Ağustos / 5 Eylül / 12 Eylül / 19 Eylül / 26 Eylül / 3 Ekim / 10 Ekim / 17 Ekim  
 


1.Gün: Ankara - Saraybosna
Ankara Havalimanı Dışhatlar Gidiş Terminali Ajet Kontuarı önünde buluşma .Ajet Hava Yolları VF623 seferi ile 17:00’da  Ankara – Saraybosna uçuşu ile yolculuk başlangıcı.Yerel saatle 18:10’da Saraybosna Havalimanına varış. Pasaport işlemlerinin ardından alanda araç ve rehberle buluşma sonrası Saraybosna çarşısında akşam turu yapıyoruz. Çarşıda alacağımız akşam yemeği sonrası otelimize transfer.Geceleme otelimizde.
Akşam Yemeği: Yöresel Restoran’da Boşnak Köftesi, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Holiday Hotel  v.b. Saraybosna

2.Gün Saraybosna – Vrelo Bosna – Belgrad
Sabah kahvaltısı sonrası Saraybosna’nın su kaynağı olan Igman dağının kenarinda, içerisinde Bosna nehrinin kaynağınında bulunduğu, zamanında Tito’nun emriyle düzenlenmiş olan   ve içerisinde mükemmel yürüyüş parkurları ,faytoncuları ,otantik kahvehaneleriyle ünlü ,Saraybosna’nın en büyük milli parkı Vrelo Bosne’yi ziyaret ediyoruz.Vereceğimiz serbest zaman sonrasında Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz.Bu kültürel şehri tanıtan turumuzda Çarşı’nın adeta sembolu haline gelen Saraybosna Sebil Çeşme ile turumuza başlıyoruz, devamında şehrin en otantik noktalarından Morica Han’ı görüyoruz.Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz.Turumuzun devamında Saat Kulesi,ritüel haline gelmiş meşhur çeşme ve kültürlerin buluşma noktasını görüyoruz, bu cadde aynı zamanda sembol haline gelen Sönmeyen Ateş anıtının da bulunduğu yerdir, ardından serbest zamana geçiyoruz,dileyen misafirlerimiz serbest zamanda 1.Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsünü fotoğraflayabilirler.Turumuz ve serbest zamanımızın ardından Belgrad’a yola çıkış.Yolculuğumuz sonrası canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupanın en eski kentlerinden biri olan Belgrad’a varıyoruz. Konaklama Belgrad’ta ki otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde veya restoranlarda alınacak olup , tur ücretine dahildir
Konaklama: Theater Hotel  v.b. BELGRAD
Rota:  Saraybosna -  Vrelo Bosna 10 KM Vrelo Bosna –Belgrad 295 KM
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 20:00

 

3.Gün Belgrad- Üsküp
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Belgrad şehir turuna başlıyoruz. Canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupanın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuza şehrin en şık caddesi olan Knez Mihailova caddesi ile başlıyoruz.Ardından Fatih Sultan Mehmed’in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman’a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad kalesine geçiyoruz, kale içerisinde Anahtar Teslim Anıtı, Fransız heykeli, İstanbul Kapı, Askeri müze, Damat Ali Paşa türbesi, Sokullu çeşmesi ve şehrin en güzel manzarası olan Tuna ve Sava nehri birleşme noktasını göreceğimiz teras alanında turumuza son veriyoruz.Turumuz sonrası Üsküp’e hareket.Varışımız sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği:  Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde veya restoranlarda alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Konaklama: Gold Otel v.b. ÜSKÜP
Rota:Belgrad- Üsküp 432 KM
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 19:30

4.Gün Üsküp – Kosova( Prizren) - Üsküp
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası başkent Üsküp’te şehir turumuza başlıyoruz. İki farklı kültürün meşhur Vardar Nehri ile ayrıldığı bu şehri tanıtan turumuza heykeller diyarı diyebileceğimiz Makedon tarafı ile başlıyoruz, öncelikle göreceğimiz heykeller arasında devasa boyutu ile dikkat çeken Büyük İskender heykeli olacaktır, devamında Vardar Nehri üzerinde kurulu Tarihi Üsküp Taş Köprüsünden geçerek kültürlerin bir anda nasıl değiştiğinde şahit olacağımız bir an yaşayarak Osmanlının Balkanlarda ki en kalifiye çarşılarından olan Üsküp Türk Çarşısına geçiyoruz.Çarşı girişinde bulunan heykellerden bahsederek tarihi Davut Paşa hamamı ile çarşı turumuza başlıyoruz, devamında Osmanlı çarşı organizasyonunun en önemli yapılarından Kapan Han ve depremlere rağmen hayatta kalmayı başarabilmiş Murat Paşa camiisini görerek turumuza son veriyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı’nda alışveriş için bir saat serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı,çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. . Ziyaretlerimiz sonrası nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman Arnavutlardan oluşan, dünyanın en genç devletlerinden Kosova’ya hareket ediyoruz.  Çok yakın bir zaman önce bir insanlık dramının yaşandığı eski Osmanlı topraklarında, duygu yüklü bir gün geçireceğiz. İlk olarak Murad Hüdavendigar Türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sonrası kısa bir otobüs yolculuğu ile Prizren’e gideceğiz.. Balkanların belki de en şirin şehirlerinden biri olan Prizren’de yapacağımız panoramik tur esnasında 17. yy.’dan kalma Türk Hamamı, 1615’de yapılmış Sinan Paşa Camii, Prizren Kalesi görülecek yerler arasındadır. Turun bitimi ve serbest zaman ile birlikte Üsküp’e varıyoruz.Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Rehberin belirliyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Makedon Gecesi .Fiyata DAHİL !!!!
Konaklama: Gold Otel v.b. ÜSKÜP
Rota: Üsküp – Pristina 92 KM, Pristina –Prizren 85 KM ,Prizren – Üsküp 161 KM
 Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 19:00

 

5.Gün  Üsküp – Matka Kanyonu - Tetova(Kalkandelen) – Ohrid
Sabah kahvaltımız sonrası eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonuna hareket ediyoruz, yapacağımız doğa yürüyüşünün ardından isteyen misafirlerimiz serbest zamanda Kanyonun meşhur kayıkları ile kanyon gezisine çıkabilirler.Ardından Balkanlar da nadir görülen bir mimariye sahip olan Kalkandelen(Tetova) şehrinde ki Alaca Camii’ni ziyaret ediyoruz, devamında Mavrovo dağlarını aşarak Balkanlarda ki bir akdeniz kasabası niteliğinde olan Ohrid şehrine ulaşıyoruz, Ohrid şehrini tanıtan turumuza Liman meydanı ile başlıyoruz, meydan da göreceğimiz heykellerden bahsederek Elveda Rumeli dizisinin çekimlerinin yapıldığı tarihi Ohrid evlerinin bulunduğu semtte yapacağımız yürüyüş esnasında tarihi osmanlı evlerini, Ayasofya kilisesini, ve Ohrid şehrinin en büyük sembolü olan Meşhur Ohrid İncisi sunumu ile turumuza son veriyoruz.Turumuzun ardından serbest zamana geçiyoruz. Serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Ohrid şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.- Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi:Ohrid Alabalığı , Köfte ve Güveçte Kurufasulye.

Akşam Yemeği: Otelimizde veya restoranlarda alınacak olup , tur ücretine dahildir.

Konaklama: Hotel Belvedere  v.b – Ohrid

Rota: Üsküp-Matka 19 KM , Matka–Tetova 61 KM , Tetova-Ohrid 132 KM

Otele Giriş Saati: 19:30

6.Gün Ohrid – Sveti Naum – Tiran – İşkodra
Sabah kahvaltısı sonrası turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Ohrid gölünün doğduğu kaynağı ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir.Turumuzun ardından Ohri’den ayrılarak Arnavutluk sınır geçişi ile Elbasan üzerinden Tiran’a varıyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca'nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar'ın dağlık ülkesi, 1614'te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Tiran turumuzun ardından kısa serbest zaman. Buluşma sonrası İşkodra bölgesi konaklama noktasına varış. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Tiran şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır
Akşam Yemeği: Otelimizde veya restoranlarda alınacak olup , tur ücretine dahildir.

Konaklama: Hotel Luane Arte  v.b –  İşkodra
Rota: Ohrid – Sveti Naum 29 KM , Sveti Naum – Tiran 139 KM, Tiran – İşkodra 97 KM
Otele Giriş Saati: 19:30

7.Gün  İşkodra – Budva – Kotor – Medjugorje
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası , Dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçiyoruz.İlk durağımız, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde Jet Sosyetenin tatil yeri olan , muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola(Araç parkındaki müsaitliğe bağlı olarak) . Yolumuza Adriyatik sahillerindeki olaganustu manzarali yollardan devam ederek Budva’yı panoramik olarak gördükten sonraki durağımız, önemli tarih ve doğa cenneti ve turiztik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor Burada StariGrad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağınız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız.Kotor turumuz sonrası konaklama yapacağımız şehir’e hareket. Konaklama Medjugorje, Trebinje veya Çevresi. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde veya restoranlarda alınacak olup , tur ücretine dahildir
Konaklama: Hotel Olea Vitis v.b. MEDJUGORJE
Rota: İşkodra – Budva 85 KM , Budva – Kotor 25 KM , Kotor-  Medjugorje 198 KM
Otele Giriş Saati; Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 21:00

 

8.Gün Medjugorje – Mostar –Blagaj - Konjic – Saraybosna – Ankara           

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası tarihi Mostar’a hareket ediyoruz. Mostar`a varış ardından  yürüyerek yapacağımız şehir turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. (Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir.) Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Eski şehir çarşısında geziyoruz.Serbest zaman sonrası Alperenler diyarı Blagaj’a hareket ediyoruz.Blagaj ziyaretlerimiz sonrası Başkent Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Molamizi Konjic (Konyitz) sehrinde Osmanli dan gunumuze kadar gelmis restorasyonu Turkiye tarafindan yapilan meshur Konjic (konyitz) koprusunu gorme ve  Neretva nehri kanarinda kahve keyfi icin mola veriyoruz.

Molamız ardından Saraybosna Havalimanına varışımızı gerçekleştiriyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Ajet Hava Yolları’nın  VF624 sefer sayılı uçağı ile saat 19:00’da Ankara’ya hareket. Saat 22:00’da Ankara’ya varış. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle…
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup , tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Rota: Medjugorje – Mostar 26 KM , Mostar – Blagaj 11 KM , Blagaj- Saraybosna 140 KM

 BİLGİ ve REZERVASYON

0312 425 44 25
0541 425 44 26
0541 425 44 27

KIZILAY ŞUBE: Kızılay Mahallesi Atatürk Bulvarı 88/3 Çankaya/ANKARA

HOŞDERE ŞUBE: Güvenevler Mah. Hoşdere Cad. No:51/E Çankaya Ankara

 

DAHİL OLANLAR:





* Ajet Hava Yolları ile Ankara – Saraybosna – Ankara arası uçak bileti

* Yerel Ulaşım Hizmetleri

* Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

* 4* Otellerde 2 Gece Üsküp, 1 Gece Ohrid, 1 Gece İşkodra veya Çevresi, 1 Gece Medjugore veya Çevresi, 1 Gece Saraybosna ve 1 Gece Belgrad ile toplam 7 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama



* Otellerde veya Restoranlarda Alınan 5 Akşam Yemeği



* Yöresel Restoran da düzenlenecek olan Balkan Gecesi.

* Yöresel Restoran da alınacak olan Boşnak Köftesi

* Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri

* Prizren , Üsküp , Tetova , Ohrid , Belgrad , Saraybosna , Mostar , Kotor , Budva  , Tiran Panoramik şehir turları



* Kosova Turu



* Matka Kanyonu Turu



* St.Naum Ohri Göl Kaynağı Turu



* Blagay Tekkesi ve Buna Nehir Kaynağı Turu

* Konjic turu

* Vrelo Bosne turu


* Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri

* Kosova giriş ücreti



* Şehir Vergileri

* Gümrük Vergileri

* Programda belirtilen panoramik şehir turları

* Havalimanı vergileri ve servis bedelleri



 






HARİÇ OLANLAR:





* Müze ve ören yeri giriş ücretleri. 

* Otelde alınan ekstralar ve tüm kişisel harcamalar 

* Öğle yemekleri

* Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar.

* Şöför bahşişleri(kişi başı 5 EUR)


* Yurtdışı çıkış harcı

* Yurtdışı seyahat sağlık sigortası




 






EK BİLGİLER



- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

- Turlarımızda günlük olarak koltuk planlamasında rotasyon(koltuk değişimi) uygulaması yapılmakta olup , sabit koltuk ve ön koltuk garantisi verilmez.Koltuk değişimleri araç rehberi tarafından organize edilir.


- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.

- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg 

- Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak , programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişilik yapabilirler.

- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

-
Tur Programımız minumum 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur GEZGİNTUR tarafından bildirilecektir.


-Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce GEZGİNTUR tarafından bildirilecektir.

-Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce GEZGİNTUR tarafından bilgi verilecektir

- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.


-Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

-Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından GEZGİNTUR sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

-
Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan GEZGİNTUR sorumlu tutulamaz.

-Ekstra turlar , servis aldığımız yerel GEZGİNTUR tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

- Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

- Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.


- Tura katılım için GEZGİNTUR tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden GEZGİNTUR sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

-
GEZGİNTUR, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. GEZGİNTUR, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

-Turlarımızda Kullanılan Araç Tipleri Kişi Sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)  *Mercedes Travego/Tourismo   *NEOPLAN Cityliner/Tourliner -*Temsa Safir/Maraton *Man Fortuna 

Midibusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) *Isuzu Turkuaz , *Otokar Mega 

Minibusler: ( 16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) *Vw Volt , *Mercedes Sprinter


-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.



 






İPTAL POLİTİKASI:
Satış Sözleşmesi YURTİÇİ & YURTDIŞI GEZİ - REZERVASYON - PAKET TUR - KAYIT ve SATIŞ SÖZLEŞMESİ İş bu sözleşme Bilce Gezgin Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. “Kızılay Mah. Atatürk Bulvarı 88/3 Çankaya/ANKARA (“seyahat acentesi” olarak anılacaktır) ile hizmeti satın alan müşteri ve beraberindekiler arasında imzalanmıştır (“tüketici” olarak anılacaktır). I- ÖDEMELER 1. Yurtiçi tur satışlarında, rezervasyon bedelinin en az %50’si kayıt anında, bakiyenin kalanı ise en geç turun başladığı gün ödenmelidir. Misafirlerin tura katılmamaları halinde tur bedelinin yarısı cayma bedeli olarak kabul edilecektir. 2. Yurtdışı ve gemi turlarında, rezervasyon bedelinin en az %50'si kayıt anında, bakiyesinin kalanı ise gezinin başlamasından en geç 30 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Turun başlangıç tarihine veya otele giriş tarihine 30 gün ve daha az bir süre kala ise tur/otel bedelinin tamamı rezervasyon anında ödenmelidir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek toplam hizmet bedelinin %50'si cayma tazminatı olarak tüketiciye fatura edilir. 3. Kampanyalı satış (erken rezervasyon indirimi ve promosyonlu satışlar gibi) yoluyla, indirimli hizmet satın alan tüketici, hizmetin bedelinin tamamını rezervasyon tarihinde ödemekle yükümlüdür. 4. Özel ürün ve hizmetlerde, toplam tutarın, hizmetin başlamasından en geç 60 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek toplam hizmet bedelinin %50'si cayma tazminatı olarak tüketiciye fatura edilir. II - İPTAL - VAZGEÇME - DEĞİŞİKLİKLER 1. Seyahat acentesi, gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden; gerekli yolcu sayısı kadar kesin kaydın oluşmaması ve/veya mücbir sebeplerden dolayı paket tura ait sözleşmeyi iptal edebilir. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı doğmaz. Seyahat acentesi, turu iptal ettiğini, tur hareketine 1 gün kalaya kadar katılımcılara bildirmek ve tüketiciden almış olduğu tüm ücretleri 14 gün içinde geri ödemekle yükümlüdür. Vize işlemi tamamlanmış olsa bile ilgili turun iptali durumunda tüketicilerin vize bedelleri iade edilmez. Paket turu satın alan tüketicilerin vize sorumlulukları kendilerine aittir. 2. A - Yurtiçi otel satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere ödediği rezervasyon bedelinin tamamı kendisine iade edilir. B- Yurtiçi otel satışlarında, tüketicinin hizmetin başlamasına 29-15 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %35'ini, 14 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir. C- Yurtiçi ve yurtdışı konaklamalı turlarda, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere ödediği rezervasyon bedelinin tamamı kendisine iade edilir. Ancak yurtdışı seyahatlerinde vize alınmış ise vize bedeli iade edilmez. Tüketici gezinin başlamasından 29 gün önce rezervasyonu / sözleşmeyi mücbir sebepler dışında iptal etmesi halinde gezi bedelinin tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir. Kampanyalı paket tur satışlarında (erken rezervasyon indirimi ve promosyon başlıklı paket turlar gibi), rezervasyonun yapıldığı tarihten itibaren her ne sebeple olursa olsun gerçekleşecek iptallerde gezi bedelinin tamamı yanar ve iade yapılmaz. İsim, tarih değişikliği ve devir talepleri kabul edilmez. Tüketici, bu durumda gezi bedelinin tamamını seyahat acentesine cayma tazminatı olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder. D- Günübirlik turlarda tüketicinin son 3 gün içinde rezervasyonu / sözleşmeyi iptal etmesi ve ya değişiklik talebi halinde ise gezi bedelinin tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Misafirin son güne kadar isim değişikliği hakkı mevcuttur. (Biletli özel organizasyonlar hariç. Örneğin; Şeb-i Arus Turları) E- Tüketicinin, hizmetin başlamasından 30 günden daha az bir süre kala kendisinin veya birinci derecede akrabalarının 10 günlük mutat işgaline engel rahatsızlıkları ve ölümlerini tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi kurul raporu ile bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir. Tüketicinin, gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala, söz konusu duruma ilişkin belgeyi sunması kaydıyla, fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın tüketicinin ödemiş olduğu bedel 14 gün içinde kendisine iade edilir. F- Tüm Yurtiçi ve Yurtdışı hizmet iptallerinde ücret İadeleri; tüketicilere ödeme şekillerine göre yapılır. Döviz olarak yapılan ödemeler döviz cinsinden, TL olarak yapılan ödemeler TL cinsinden ödeme şekillerine göre iade edilir. Tüketici, ücret iadelerinde kur farkı talep edilemez. 3. 2.maddede belirtilen durumlarda, tüketicilerin sigorta kapsamında bulunan maddi zararı, ilgili sigorta şirketinden talep edilecektir. 4. Tüketici, yurtiçi otellerinin indirimli satış döneminde (yurtiçi erken rezervasyon kampanyalarında) satın almış olduğu indirimli ürünlerde, mücbir sebepler dışında, herhangi bir sebeple; isim ve tarih değişikliği, devir ve iptal talepleri kabul edilmez. Tüketici, bu durumda rezervasyon bedelinin tamamını seyahat acentesine cayma tazminatı olarak ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. 5. Tüketici başlangıcını kaçırdığı geziye, sonradan iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda, seyahat acentesi, tüketici adına yapılmış tüm rezervasyonları 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz. 6. Tüketici paket turu, hizmetin başlamasından 7 gün öncesine kadar yazılı ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığı ile bildirmek suretiyle 3. bir kişiye devredebilir. Devralan, bakiye ve devir sebebi ile doğan masraflardan devreden ile beraber sorumludur. Devredilen turlarla ilgili olarak vize işlemi tamamlanmış olan tüketicilerin vize bedelleri iade edilmez. Paket turu devralan tüketicilerin ise vize sorumlulukları kendilerine ait olacaktır. Kampanyalı paket tur satışlarında devir kabul edilmez. 7. Mücbir Sebepler: Gidilecek bölge ile ilgili turuncu kod ile resmi makamca ilan edilmiş olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, savaş, savaş ihtimali, öngörülmez teknik hususlar gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil ediyorsa, taraflarca mücbir sebep olarak kabul edilir. Yolcunun veya birinci derecede akrabalarının 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıkları ve/veya ölümleri de tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış resmi kurul raporu olması şartıyla mücbir sebeptir. 8. Satışları nakit ve ya bankaların kredi kartları ile peşin ve/veya bankaların taksit yapan kredi kartları ile taksitli olarak yapılmaktadır. Kredi kartı ile yapılan satışlarda ödemenin yapılmaması halinde tüketici, kredi kart sözleşmesi imzalamış olduğu bankası ile muhataptır. Bu durumda bankanın uygulayacağı faiz oranları geçerli olup, seyahat acentesi konunun muhatabı olmayacaktır. 9. Sözleşme konusu işin ifasından sonra tüketicinin sözleşme bedelini ödemek için kullandığı kredi kartının, yetkisiz kişilerce haksız ve hukuka aykırı olarak kullanılması iddiası ile ilgili banka veya finans kuruluşunun hizmet bedelini seyahat acentesine ödememesi halinde tüketici, itiraz edilen hizmet bedelinden ve her türlü zarardan rezervasyon tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte sorumlu olacaktır. III-GENEL HÜKÜMLER 1. Tura katılan tüketicinin; her türlü gezide, 50cm x 70cm ebatlarından büyük olmamak kaydı ile 1 valiz, uçaklı seyahatlerde ise ilgili uçuşun şartlarına uygun bagaj götürme ve getirme hakkı vardır. Valizlerin ve içindeki eşyaların her türlü sorumluluğu sahiplerine aittir. 2. Paket tur programlarında ücrete dahil tüm hizmetler belirtilmiştir. Bunlar dışında kalan turlar veya hizmetler ekstra ücrete tabidir. Rezervasyon esnasında tur paket bedeli ve ek hizmet bedeli adı altında iki ayrı ücret makbuz karşılığında tahsil edilir. Alınan bu bedeller rehberlik ücretini de kapsamaktadır. 3. Kokan, akan, yanıcı veya patlayıcı vasıfları olan veya çevresine rahatsızlık veren eşyalar ile kesici, delici ve ateşli silahlar ve her çeşit hayvan, seyahat acentesinin ayrıca ve açıkça ve yazılı izni olmadan taşıt araçlarına ve konaklanacak tesislere alınmazlar. Kimlik veya ruhsatlarının olması durumu değiştirmez. 4. Tüketiciye ait bagajların kaybı veya hasarı durumunda, seyahat acentesi personelinin ağır kusurundan doğmuş olması halinde, kaybolan veya hasar gören bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıf ve özellikleri gözetilmeksizin, gezinin toplam bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının 1/2'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak seyahat acentesi tarafından eşya sahibi tüketiciye ödenir. Seyahat acentesi, tüketici tarafından kendisine yazılı olarak kıymetleri ile birlikte deklare edilerek teslim edilmiş eşyanın her türlü kaybından, hasarından ve çalınmasından en çok gezinin ulaşım bedeli kadar sorumludur. Kaybolan eşyanın tüketicinin kimliği, pasaportu vs. resmi evrakı olması halinde seyahat acentesine sorumluluk yüklenmeyecektir. 5. Seyahat acentesinin olası tur iptali bildirimleri, her tüketiciye münferiden yapılabileceği gibi, firmaya ait ilgili web sitesi ve sosyal medya adresinden de açıkça ilan edilerek yapılabilir. 6. Seyahat acentesi gezi kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçlarını, hareket saatlerini ve bunların hareket yerlerini programda belirtilen standartlara bağlı kalmak koşuluyla, tüketiciye bildirim yapılması suretiyle değiştirme veya tüketiciyi başka acenteye devretme hakkına sahiptir. Kayıt esnasında verilen tur programları örnek programlardır. Tur programlarında belirtilen ekstra turların organize edileceği tarihler ve katılımcı sayısına göre fiyatlar değiştirilebilir. Tüketici toplam gezi süresindeki gecelemenin kısaltılmaması, kalınacak tesislerin sınıf ve kategorilerinde değişiklik yapılmaması halinde gezi şartlarının yerine getirilmiş olduğunu kabul eder. 7. Seyahat acentesinden vize işlemlerini takip etmesi talep edildiği taktirde, tüketicinin en az altı ay geçerli pasaportu olması ve ilgili konsolosluğun belirlemiş olduğu evraklar ve süre çerçevesinde seyahat acentesine başvurması gerekmektedir. Seyahat acentesi vize işlemlerinde tüketici ile konsolosluk arasında aracı konumundadır ve vizenin alınmamasından sorumlu değildir. Vizenin konsolosluk tarafından onaylanmaması durumunda yukarıda belirtilmiş iptal şartları geçerli olacaktır. 8. Seyahat sigortası hizmeti satın alan veya seyahat sigortası paketinin içinde bulunan tüketicilerin eksik veya ayıplı ifa, hasar, zarar ve kayıpları ile ilgili teminatın kapsamı bu hizmeti sunan sigorta firmasının poliçesiyle belirlenmiştir. Seyahat acentesi bu teminatların içeriği, kapsamları ve uygulama şekilleri ile ilgili herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. 9. Otele veya gemiye varış günü odalar saat 14:00’den önce tüketicilere teslim edilmeyebilir. Otelden ayrılış günü tüketicilerin en geç 12:00’ye kadar odalarını boşaltmaları gerekir. Üç kişilik odalarda ilave yatak standardı oteline göre farklı olabilir. 10. Seyahat acentesinin paket tur sözleşmesinde öngörülen fiyat ve koşulları değiştirilemez. Liman, havaalanına iniş vergileri gibi diğer vergi ve ücretler ile döviz kurlarından kaynaklanan fiyat değişikliklerinde bu hüküm uygulanmaz. Ancak paket turdan önce yukarıda verilen nedenlerle meydana gelen fiyat artışı tüketiciye bildirilir. Bu durumda tüketici herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeden vazgeçme hakkına sahiptir. Vize masrafları, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen bedeller ve sigorta bedelleri hiçbir şart altında geri ödenmez. 11. Tüketicinin satın almış olduğu tur programındaki gezinin başlamasından sonra meydana gelen değişikliklerden Seyahat acentesi sorumludur. Seyahat acentesi, tüketici aleyhine olduğu ve zarar gördüğü aşikâr değişiklikleri, gezi sırasında veya gezi sonrasında TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ hükümleri uyarınca tüketiciye bedel veya hizmet iadesi şeklinde tazmin edebileceği gibi, aynı zamanda, fiyata dâhil olmayan ve gezi esnasında tüketiciye verilen ek ve/veya alternatif düzenlemeler ile de telafi yoluna gidebilir. Ek veya ikame hizmetlerin tüketici tarafından alınıp kullanılması veya tüketilmesi, tüketicinin bedel iadesi ve tazminat haklarını ortadan kaldırır. 12. Tüketicinin başladığı turu hizmetin kusurlu olduğundan bahisle terk etmesi halinde, turu terk ettiğini seyahat acentesi yetkilisine ve konakladığı otele sebepleri ile birlikte yazılı olarak derhal bildirmek zorundadır. Aksi halde tüketici turu terk etmiş sayılmaz ve hizmeti alıp kullanmış addolunur. Tüketicinin şikâyetçi olduğu hususları hizmetin ifası sırasında yazılı olarak yetkiliye bildirmesi iyi niyetli tüketicinin özen borcudur. 13. Seyahat acentesi ile tüketici arasında kayıt esnasında akit olunan iş bu sözleşme hükümleri, tüketici tarafından okunmuştur. Tüketici, tesise ait tüm konaklama detaylarına ilişkin; broşür, web sitesi, satış yazılım programı vb. gibi kaynaklardan bilgilendirilmiştir ve kendisi ile birlikte aynı geziye katılacağını bildirdiği diğer şahısların adına da aynı şartlar altında kayıtlarının yapılmasını talep ve kabul ederek imzalamıştır. Tüketici, beyan etmiş olduğu voucher bilgilerinin yanlış ve/veya eksik olmasından doğacak fiyat farkını ödemeyi kabul eder. 14. Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu geziye katılan tüketici(ler), kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi imzalaması ile sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. Buna rağmen, sözleşmede bizzat imzalarının olmadığı gerekçesiyle geziye katılan tüketici(ler)nin seyahat acentesi aleyhine ve katılmış oldukları gezi ile ilgili dava, takipler ve seyahat acentesinin tüketiciye bu sözleşmede yazılı hususlar dışında bir bedel ya da tazminat ödemek zorunda kalması halinde, seyahat acentesinin sözleşmede imzası bulunan tüketici(ler)ye ödemiş olduğu fazla miktar için rücu hakkı mahfuzdur. Bu geziye katılan tüketiciler, imzalamış olmasalar dahi, taraflar arasında geçerli olacak bu sözleşme şartlarını katalog ve ilanlar ile öğrenmiş, geziye bu sözleşme şartlarında katılmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır. Bu sözleşmenin bir nüshasının sözleşmeye konu geziye katılacak/katılan kişiler adına düzenlenmesi ve sözleşme yapmaya görevlendirilen tüketiciye yazılı bir nüshasının verilmesiyle yasal yükümlülükler yerine getirilmiş sayılır. Acente tarafından tüketicinin faks,mail v.b iletişim adreslerine gönderilen sözleşme, voucher ve makbuz tüketici tarafından imzalanarak tekrar acenteye gönderilecektir. 24 saat içerisinde gönderilmemesi durumunda iş bu sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. İptal sigortasının geçerli olabilmesi için işbu sözleşmenin tüketici tarafından mutlaka imzalanıp acentaya gönderilmesi gerekmektedir. 15. Seyahat acentesi, geziye katılan tüketicilerle, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her tür üçüncü şahıs ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, seyahat acentesi ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; araçların programlarında gösterilen saatlerde hareket yerinde bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, arızalanmalarından, sis, fırtına, tipi ve her türlü hava koşullarından, yol engeli gibi sebeplerden, yol güzergah ve rotalarını değiştirmelerinden, grev, terör, savaş ihtimali veya bunlara benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülemez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan, konaklama tesislerinin eksik veya hatalı hizmetlerinden, seyahat acentesinin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını taraflar bilmektedirler. 16. Charter uçuşları ile ilgili tüm düzenlemeler uluslararası havacılık kurallarına tabi olduğundan Varşova Konvansiyonu hava yolları ile bu uçuşlarda her türlü saat değişikliği yapabilir. Hareket saati garanti edilemez. Taşıyıcı, biletlerde gösterilen duraklama yerlerini değiştirebilir veya duraklama yapmayabilir. Uçuş saatleri 48 saat önce kesinleştiğinden satış sırasında belirtilen saatler muhtemel saatler olup, bu konudaki değişiklikler nedeni ile seyahat acentesi sorumlu tutulamaz. Bu sebeple yapılacak iptal ve iade talepleri de kabul edilemez. 17. Tur programlarında ücrete dâhil tüm hizmetler ayrı ayrı belirtilmiştir. Bunlar dışında kalan turlar veya hizmetler ekstra ücrete tabidir. Ekstra tur ücretlerini ve içeriklerini gidilen şehir veya ülkelerdeki yerel acenteler belirlemekte ve önermektedir. Bu turlar ancak yeterli katılımın sağlanması halinde yapılabilecek olup, ekstra turların yapılmaması neden ile seyahat acentesinden hiçbir tazminat ve/veya iade talep edilemez. 18. Seyahat acentesi, taahhüt ettiği hizmetin başlamasından sonra meydana gelen mücbir hal, tüketicinin sorumlu olduğu hal ve 3. kişilerin şahsi sorumluluklarından kaynaklanan haller dışındaki sebeplerden sorumludur. 19. Bu sözleşmede yazılı olmayan hususlarda 1618 SY., 6502 SY., 2634 SY., IATA, IHA., UFTAA konvansiyon hükümleri, sivil havacılık kanunu, TBK., TTK., Türkiye'nin dahil olduğu uluslararası sözleşmeler ve bunlara bağlı olarak çıkartılmış tüzük, yönetmelik, genelge ve tebliğler ile uluslararası kabul gören Frankfurter Tabelle’nin Türkiye'de tatbik bulan TÜRSAB Kütahya Çizelgesi hükümleri tatbik olunacaktır. Taraflar arasında iki nüsha olarak tanzim edilmiş bulunan iş bu voucher ve paket tur sözleşmesi taraf yetkililerince tüm ekleri ile birlikte önlü arkalı olarak tanzim edilmiş, okunmuş, kontrol edilerek kabul edilmiştir. Taraflar karşılıklı kabul ettikleri, taahhüt ve edimlerini birlikte imza altına alarak kabul ve teyit etmişlerdir. Seyahate katılacak olan ve bu sözleşmede adları yazılı müşteriler adına işbu voucher ve sözleşmeyi kabul eden ve taraf adına vekaleten imzalamış olduğu kişilere karşı tüm hukuki sorumluluğun kendisine ait olduğunu ayrıca kabul ve taahhüt etmiştir. 20. Yurtdışı ve Kıbrıs uçuşlarında her iki ebeveyni ile seyahat edemeyecek olan 18 yaş altı çocuklar için noterden muvafakatname alınması zorunludur. Aksi taktirde uçuş yapılamaz. Kimlik ile giriş yapılabilen yabancı ülke geçişleri için yeni ve fotoğraflı kimlik mecburiyeti her yaştan katılımcı için geçerlidir. HİZMET KUSURU ŞİKÂYETLERİ: Ayıplı veya kusurlu hizmet sunulması halinde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca belirlenen maddi sınırlara göre Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. HİZMET GARANTİSİ: Yeterli katılım olması ve mücbir sebeplerin olmaması durumunda seyahat acentesi, gezi hakkında, verilmiş ilanlardan ve yayınlanmış broşürlerden müstakil olarak yukarıda taahhüt ettiği hizmetleri, yine yukarıda yazılı bedel mukabili yerine getirmeyi kabul ve taahhüt etmiştir. Seyahat acentesinin kısmen veya tamamen yukarıda yazılı taahhütlerini yerine getirmemesi halinde müşteriye yapılacak geri ödeme miktarının TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ hükümlerine müstakil olarak yukarıda taahhüt ettiği hizmetleri, yine yukarıda yazılı bedel mukabili yerine getirmeyi kabul ve taahhüt etmiştir. HİZMET GARANTİSİ : Tüketici, Bilce Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin bağlı olduğu grup şirketleri, işletmekte olduğu markalar, tedarikçileri ve işbirliği içerisinde olduğu kuruluşlara ilişkin hizmet, reklam, ilan, kampanya ve faaliyetleri hakkında; kendisine bilgilendirme yapılmasına ve 6563 sayılı kanun uyarınca ticari elektronik iletiler, sms, mms vb. paylaşılmasına onay vermektedir. Tüketici verdiği onayı iptal etmek isterse bu durumu Bilce Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. ’nin işbu sözleşmede yer alan iletişim kanallarına bildirecek ve Bilce Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. bilgilendirmeyi sonlandıracaktır.